Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Η Καστοριά στα 7 Ευρωπαϊκά Μνημεία σε κίνδυνο

Ο παραδοσιακός οικισμός της Καστοριάς συμπεριλήφθηκε στον Κατάλογο της Europa Nostra με τα επτά ευρωπαϊκά Μνημεία που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Είχε προηγηθεί (το μήνα Μάρτιο) με μεγάλη επιτυχία στο Μπαιρακτάρειο Ωδείο εκδήλωση του Δήμου Καστοριάς όπου εκεί τιμήθηκαν όλοι οι συντελεστές του φακέλου υποψηφιότητας.
Στη συνέχεια απονεμήθηκαν έπαινοι στους μαθητές που συμμετείχαν στον φωτογραφικό διαγωνισμό με τίτλο «Μνημεία του παρελθόντος». Από το Σχολείο μας συμμετείχαμε στο διαγωνισμό όλοι οι μαθητές της Ε΄ Τάξης .

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμβάλλαμε και εμείς στη σημαντική αυτή προσπάθεια.
Ακολουθούν οι φωτογραφίες των μαθητών και από την εκδήλωση.

Ο Μαθητής της Ε' Τάξης


Μακρής Σπύρος

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

9η ΜΑΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Την Παρασκευή 9 Μαΐου μιλήσαμε για την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και κάναμε ομαδική εργασία μέσα στην τάξη.
Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα της Ευρώπης και σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής δήλωσης Σούμαν. Είναι η ημερομηνία που αποτελεί επίσημο σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με την σημαία και τον ύμνο.


                                                                                                  Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ
                                                                                                   Βασίλης Ζήκος

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Εκδρομή της ΣΤ Τάξης στην Αθήνα

Η ΣΤ' Τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς πραγματοποίησε στις 28-29-30 Μαρτίου την εκδρομή στην Αθήνα.


Επισκεφθήκαμε το μουσείο των Θερμοπυλών και μας εντυπωσίασε το 3D βίντεο και το παιχνίδι που παίξαμε στους διαδραστικούς πίνακες. Η επόμενη στάση ήταν στο Allou Fun Park όπου ενθουσιαστήκαμε από το παιχνίδι House of Fear και Shock Tower. Την άλλη ημέρα μόλις ξημέρωσε μετά το πεντανόστιμο πρωινό μας επισκεφθήκαμε την Ακρόπολη και το γυάλινο τεράστιο κτίριο της Ακρόπολης. Το μεσημέρι πήγαμε στο Αβέρωφ, παρά την ονομασία του ως θωρηκτό στην πραγματικότητα είναι θωρακισμένο καταδρομικό. Την επόμενη ημέρα πρωί πρωί πήραμε το λεωφορείο πηγαίνοντας για την παλαιά Βουλή. Εκεί είδαμε το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και τη καρδιά του Κανάρη μέσα σε ένα ασημένιο κύπελλο. Αμέσως μετά πήγαμε στο Αττικό Πάρκο που είδαμε ζώα της ζούγκλας. Το καλύτερο ήταν η επίδειξη με τα αξιολάτρευτα δελφίνια. Ήταν μια αξέχαστη μοναδική εμπειρία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...