Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας οι τάξεις του σχολείου μας Δ’1 και Στ’ σε συνεργασία με τη διατροφολόγο κ.Κογιοπούλου, η οποία επισκέφτηκε το σχολείο μας, έγιναν διάφορες δραστηριότητες. Παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα με γραφήματα μέσα από ένα ερωτηματολόγιο που δόθηκε και συμπληρώθηκε από τους μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεις του σχολείου μας με βάση τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των παιδιών. Σχεδιάστηκε η διατροφική πυραμίδα και τοποθετήθηκαν οι κατάλληλες εικόνες. Το τμήμα της Στ΄τάξης έφτιαξαν ένα κέικ με αγνά και θρεπτικά υλικά. Παρακολουθήθηκε ομιλία για την παχυσαρκία και τις αιτίες που τη δημιουργούν, αναφερθήκαμε σε πραγματικά στατιστικά στοιχεία και τέλος οι μαθητές έπαιξαν διάφορα παιχνίδια σχετικά με την υγιεινή διατροφή. Όλες οι δραστηριότητες έγιναν από τους μαθητές των δύο τμημάτων σε συνεργασία με τη δασκάλα των Αγγλικών κ. Πάτρα Μιμή και την δασκάλα του τμήματος Δ΄1 Ρίζου Ελένη. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια και η συμμετοχή της διατροφολόγου κ. Κογιοπούλου.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση γιορτής

Τη Δευτέρα, 27-10-2014, το σχολείο θα συμμετέχει στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η γιορτή θα αρχίσει στις 10:00 και θα τη διοργανώσει η Γ΄ και η Δ΄ τάξη. Οι μαθητές θα έρθουν χωρίς τσάντες και θα αποχωρήσουν στις 11:15 εκτός από την ΣΤ΄ τάξη η οποία θα παραστεί στην κατάθεση στεφάνου που θα γίνει στην πλατεία Μακεδονομάχων.
Την Τρίτη, 28-10-2014, το τμήμα της παρέλασης θα βρίσκεται στις 11.30 στο χώρο συνάντησης (Alea), όπου θα τους περιμένει η γυμνάστρια κ. Μάμαλη Χρύσα.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Δράσεις της Ε' τάξης και της Δ2 τάξης στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβάλλοντος

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβάλλοντος τα παιδιά ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για την κατάσταση της λίμνης και του παραλίμνιου χώρου.
Οι μαθητές της Ε' τάξης δημιούργησαν αφίσες στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά. Με τη βοήθεια της Δ'2 τάξης που ανέλαβε και την καθαριότητα τοποθετήθηκαν στα δέντρα της παραλίας με οικολογικά υλικά. Με μεγάλη μας λύπη όμως στην επιστροφή διαπιστώσαμε πως κάποιες είχαν αφαιρεθεί από συμπολίτες μας. Ελπίζουμε πως θα χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό σ' άλλο σημείο της πόλης μας.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Εορτασμός ημέρας Μακεδονικού αγώνα

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ομιλία στο αμφιθέατρο του σχολείου μας σε όλους τους μαθητές από την εκπαιδευτικό κ. Καρασαββίδου Ευμορφίλη, όπου με γλαφυρό και παραστατικό τρόπο έγινε αναφορά στα γεγονότα του Μακεδονικού Αγώνα.


Δράσεις της ΣΤ τάξης για την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Με αφορμή την «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» οι μαθητές της Στ΄τάξης ενημερώθηκαν για την πανίδα της λίμνης της Καστοριάς από μία μικρή έκθεση μέσα στην τάξη και μετά από σχετική συζήτηση αποφάσισαν να ζωγραφίσουν μερικά από τα είδη πουλιών που ζουν στη λίμνη της Καστοριάς. Τα παιδιά έμαθαν μέσα από τη ζωγραφική και τη δημιουργικότητα τα είδη πουλιών που ζουν στη λίμνη της Καστοριάς και το χάρηκαν πολύ!
Στην προσπάθεια αυτή , μας βοήθησε ο κ. Ευάγγελος Σταυρόπουλος με τις εικαστικές του γνώσεις.

Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών

Με αφορμή την 13η Οκτωβρίου, Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών το σχολείο μας διοργάνωσε με επιτυχία την πρώτη άσκηση σεισμικής ετοιμότητας με στόχο την ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Αποχαιρετιστήρια Επιστολή προς το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων 4ου Δ.Σ. Καστοριάς

Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού σχολείου σάς ευχαριστούν θερμά για το διαρκές ενδιαφέρον, την πολύτιμη συμβολή, την εργατικότητα και τον υπερβάλλοντα ζήλο που επιδείξατε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας σας σε θέματα που αφορούσαν στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων και στην γενικότερη εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας.
Αισθανόμαστε ότι αποτελούσαμε μαζί μία πολύ αγαπημένη οικογένεια της οποίας τα μέλη στήριζαν και βοηθούσαν ολόψυχα ο ένας τον άλλον συνεργαζόμενοι αρμονικά προς όφελος των παιδιών μας. Γνωρίζουμε ότι θα συνεχίσετε να είστε δίπλα μας και να μας στηρίζετε με όποιες δυνάμεις διαθέτετε στο δύσκολο έργο μας.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και σας ευχόμαστε υγεία, ευτυχία και πρόοδο σε όλους τους τομείς της ζωής σας.



Με βαθιά εκτίμηση,
Η Διευθύντρια


Αγνή Ι. Κανδύλη

Ευχαριστήριο προς το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων 4ου Δ.Σ. Καστοριάς

Η Σχολική κοινότητα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, πριν λίγες μέρες δέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά την πολύ σημαντική προσφορά σας για τον εξοπλισμό του τάξεων του σχολείου μας: τρεις (3) Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, τρεις (3) Βιντεοπροβολείς και πέντε (5) Κεραίες σύνδεσης στο διαδίκτυο. Για το λόγο αυτό, με την παρούσα επιστολή, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, καθώς και εγώ η ίδια προσωπικά,  θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά. 
 Η ευγενική αυτή χορηγία αποκτά ιδιαίτερη αξία αυτό τον καιρό που η κοινωνία μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κρίση και φανερώνει την ιδιαίτερη μέριμνα και ευαισθησία σας για την προαγωγή της παιδείας και την καλλιέργεια του Πληροφορικού εγγραματισμού των μαθητών του σύγχρονου ελληνικού Σχολείου.
Ειδικότερα  η απόκτηση των απαραίτητων  εξοπλιστικών ειδών αποτελεί πολύτιμη συμβολή στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου μας και ουσιαστική συνδρομή στο έργο των  εκπαιδευτικών, οι οποίοι με την αξιοποίηση αυτών των μέσων θα μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας στην καθημερινή διδακτική πράξη και συνακόλουθα στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, που αποτελεί ζητούμενο της εποχής μας.


Με τις ολόψυχες ευχαριστίες μας,
Η Διευθύντρια


Αγνή Ι. Κανδύλη

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Με αφορμή την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης οι μαθητές της Δ’ τάξης αποφάσισαν να φτιάξουν ένα κολλάζ με φωτογραφίες από καθαρά και λερωμένα τοπία δείχνοντας πόσο πιο όμορφο και υγιεινό είναι να ζεις σε ένα καθαρό περιβάλλον. Επίσης ζωγράφισαν τον δεκάλογο εξοικονόμησης του νερού εξηγώντας μας πως πρέπει να χρησιμοποιούμε το νερό στην καθημερινότητά μας.

  

Θεατρική παράσταση

Η διεθνής ομάδα HIPPO την Τετάρτη 15-10-2014 παρουσίασε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας το κλασικό παραμύθι  «Η Ωραία Κοιμωμένη», μια ιστορία ενηλικίωσης που θέτει το θέμα της προσωπικής ελευθερίας και τα όριά της. Μετά την παράσταση στήθηκε ένα σχέδιο δράματος που βασίζεται στις τεχνικές του Εκπαιδευτικού Θεάτρου για την εξέλιξη της ιστορίας μέσα από παιχνίδια ρόλων και άλλες τεχνικές δραματοποίησης με στόχο την ανάπτυξη την ικανότητα προφορικής επικοινωνίας, την καλλιέργεια της αισθητικής έκφρασης, την προαγωγή της κριτικής σκέψης και την ευαισθητοποίηση όσον αφορά θέματα όπως οι σχέσεις με τους γονείς, η προσωπική ευθύνη και η έννοια της ελευθερίας.

Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στις 14 Οκτωβρίου 2014 στο 4ο Δ.Σ. Καστοριάς διοργανώθηκε η 1η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού», με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».
Οι δράσεις υλοποιήθηκαν, κυλιόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου, από όλη τη σχολική κοινότητα, με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας, μετά από κατάλληλο σχεδιασμό και προετοιμασία.

Επίσκεψη της Β' τάξης στην Έκθεση Τροχαίας

Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, η Β’ τάξη επισκέφτηκε την έκθεση της τροχαίας. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, παρακολούθησαν βίντεο και ανέβηκαν σε βαν της Τροχαίας.  

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγ. Στεφάνου

Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου η Στ΄τάξη επισκέφτηκε τον Ι. Ναό Αγ. Στεφάνου με θέμα « Ο χρόνος και ο άναρχος Θεός ». Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις τοιχογραφίες του Ναού και έπαιξαν ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι αναφορικά με τις ηλικίες του Ιησού Χριστού και τον παρόντα χρόνο. Την τάξη συνόδευσε η κ. Τσουμαροπούλου Σταυρούλα.

Επίσκεψη στην Έκθεση Τροχαίας Καστοριάς

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄τάξης στην Έκθεση της Τροχαίας Καστοριάς που διεξήχθη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής από το . Ακολούθησε προβολή εκπαιδευτικού βίντεο της Τροχαίας και στη συνέχεια οι μαθητές έθεσαν ερωτήματα και διατύπωσαν τις απορίες τους  σε θέματα ασφαλούς κυκλοφορίας στους δρόμους.

Τους μαθητές συνόδευσε η εκπαιδευτικός κ.Τσουμαροπούλου Σταυρούλα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...